image_pdfimage_print

Έκθεση αφιερωμένη στην Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά οργανωμένη από την Ομάδα Εργασίας των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO θα φιλοξενηθεί στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα που θα πραγματοποιηθεί στο Adamello Brenta της Ιταλίας, από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Η έκθεση θα είναι αφιερωμένη σε πέτρινα αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, και τα οποία θα αφηγούνται την ιστορία της χρήσης της πέτρας και της σύνδεσής της με τη γεωλογική κληρονομιά του κάθε Γεωπάρκου.

Το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου θα συμμετέχει στην Έκθεση Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς με το αντικείμενο δωρεά του Κονιτσιώτη Ανδρέα Τέφου, ο οποίος κατάγεται από οικογένεια μαστόρων της πέτρας από το γνωστό μαστοροχώρι Πηγή ή αλλιώς Πεκλάρι Κόνιτσας.

Πρόκειται για μινιατούρα που αναπαριστά ένα αλώνι και μια αποθήκη σιτηρών που βρίσκονται στον τόπο καταγωγής του καλλιτέχνη. Η πέτρα της μινιατούρας είναι κυρίως ψαμμίτης και προέρχεται εξ ολοκλήρου από το σημείο όπου βρίσκεται το πραγματικό κτίριο, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή αντιστοίχιση των χρωμάτων και τον σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.