image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους 2017 ως έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και της Εβδομάδας Γεωπάρκων, ο Δήμος Κόνιτσας και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Βίκου-Αώου διοργανώνει Σεμινάριο Εκλαϊκευμένης Γεωλογίας, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, με συν-διοργανωτές το Ι.Γ.Μ.Ε. και την Ήπειρος Α.Ε. εκ μέρους της Ε.ΔΙ.Α.ΓΕ Βίκου-Αώου (Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου της UNESCO).

Το Σεμινάριο-διάρκειας μιας ημέρας- περιλαμβάνει δύο μέρη:

  • το πρωί θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σε θέματα γεωλογικής ερμηνείας του περιβάλλοντος στην αίθουσα του Δημαρχείου της Κόνιτσας,
  • ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διάσχιση της χαράδρας του Αώου από τη Γέφυρα της Κόνιτσας έως τη Μονή Στομίου, όπου και θα επισημανθούν επί τόπου οι σημαντικοί γεώτοποι της διαδρομής.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι του Σεμιναρίου είναι οι έμπειροι γεωλόγοι του Ι.Γ.Μ.Ε. Παναγιώτης Πάσχος και Ευάγγελος Νικολάου (επιστημονικοί συνεργάτες) του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε οικο-ξεναγούς, οδηγούς βουνού αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού γενικότερα.

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, στο παρακάτω τηλέφωνο: 2655360349 (υπεύθυνη υπάλληλος Δήμου Κόνιτσας: Γιάννα Νίκου).